Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΑΣΟΕΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ"






Στις 28.12.2012 παρακολουθήσαμε όλοι την "εκκαθάριση της ΑΣΟΟΕ". Η εκκαθάριση έλαβε χώρα κατόπιν ανωνύμου τηλεφωνήματος για παράνομο εμπόριο. Αμέσως (!!!) επιλήφθηκε η αστυνομία. Οι μετανάστες- "μικροπωλητές" έσπευσαν να μπουν στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ για να μην συλληφθούν. Αμέσως (!!!) ο Εισαγγελέας διατάσσει την εισβολή στο άσυλο του πανεπιστημίου. Για κάποιον λόγο η έρευνα επιλέγεται να γίνει στο υπόγειο του κτιρίου (και όχι στους υπόλοιπους 5 ορόφους) όπου στεγάζονται τα στέκια των φοιτητικών παρατάξεων και ομάδων. Και αποκαλύπτεται ότι στην ΑΣΟΕΕ λειτουργεί ραδιοφωνικός σταθμός (!!!). Τα μηχανήματα κατάσχονται (ως προϊόν παρεμπορίου άραγε;;). Ο Υπουργός Δένδιας αμέσως υπεραμύνεται τις κίνησης αυτής της αστυνομίας λέγοντας "Η αστυνομία χτες έκανε το καθήκον της. Απέδωσε στην κοινωνία και τους φοιτητές το δημόσιο οικονομικό πανεπιστήμιο.
Είναι γνωστό ότι η ΑΣΟΕΕ τα τελευταία χρόνια από άσυλο ιδεών έχει μετατραπεί σε άσυλο παραεμπορίου και ανομίας».Και κατά αυτό τον τρόπο ο Έλληνας Πολίτης ένοιωσε εκείνες τις περίεργες ημέρες (θυμίζω τις ίδιες ημέρες περίπου γίνονταν και οι εκκαθαρίσεις των καταλήψεων) ασφάλεια και πάταξη του παρεμπορίου και της ανομίας.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Χθες κινούμενη επί της Πατησίων διαπίστωσα ότι στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ τίποτα δεν θυμίζει την "εκκαθάριση" της 28ης.12.2012. Οι αλλοδαποί μικροπωλητές έχουν και πάλι εγκατασταθεί όπως και πριν σε όλο το μήκος και το πλάτος του πεζοδρομίου. 
Και συνεπώς ή η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά τους και να κρατήσει τους χώρους "καθαρούς" ή η "εκκαθάριση" έλαβε χώρα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για άλλους λόγους.
Το μόνο ουσιαστικό αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ήταν (αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι άμεσα) ότι έκλεισε ο ραδιοφωνικός σταθμός που λειτουργούσε στην ΑΣΟΕΕ. Για μένα αυτό αποτελεί φίμωση της ελευθερίας της σκέψεως και της έκφρασης. Πιστεύω απόλυτα στους νέους και στις απόψεις τους και θέλω να είναι ελεύθεροι να τις εκφράζουν και να ακούγονται από όλους. Άλλωστε το οποιοδήποτε ραδιόφωνο λειτουργεί εντός Πανεπιστημιακού Χώρου αποτελεί συνέχεια του ραδιοφωνικού σταθμού των φοιτητών επί χούντας. Και βέβαια αυτή είναι και η απόλυτη σημασία του ασύλου του Πανεπιστημίου: Να μπορούν οι φοιτητές να εκφράζουν ελεύθερα τις σκέψεις και τις ιδέες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου